Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Who is We?

Het Nieuwe Instituut presenteert als opdrachtgever van het Nederlandse Paviljoen Who is We? als de officiële Nederlandse bijdrage aan de Architectuurbiënnale. Who is We? stelt de dominante structuren en geschiedenissen ter discussie die ‘onze’ manier van leven en wonen bepaald hebben en presenteert een perspectief op stedenbouw dat ‘Anders’ is: vrouwelijk, van kleur, queer en multispecies. Het Nieuwe Instituut reageert met de presentatie op de oproep van biennalecurator Hashim Sarkis om een ‘nieuw ruimtelijk contract’ te ontwerpen dat antwoord geeft op de vraag ‘How will we live together?’. De presentatie vertrekt vanuit het onderzoek en de praktijk van architect Afaina de Jong en kunstenaar Debra Solomon. In het online dossier is meer informatie te vinden over de achtergronden van de gekozen thematiek.

Values for Survival 

Parallel aan het paviljoen vindt het publieke onderzoeksprogramma Values for Survival plaats dat wordt samengesteld door Caroline Nevejan, Chief Science Officer van de Gemeente Amsterdam. Door Covid-19 krijgt dit programma nu grotendeels online vorm in een Toekomstestafette, een Exploratorium en een serie Cahiers, waarvan de eerste nu is gepubliceerd en is te downloaden.

Open Call

Het Nieuwe Instituut heeft tevens samen met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een Open Call uitgeschreven voor bijdragen aan het parallelprogramma. De geselecteerde ontwerpteams zijn Failed Architecture, Bureau LADA en Studio Wild.

Thursday Night Live Online!

Donderdag 21 mei aanstaande is de livestream van Thursday Night Live Online! die volledig in het teken staat van de Nederlandse bijdrage aan de biennale. Vanaf 19.30 uur vertellen verschillende gasten, waaronder Afaina de Jong, Debra Solomon en Caroline Nevejan over de achtergrond van hun bijdragen aan Who is We? Het event is te volgen via live.hetnieuweinstituut.nl.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie neem contact op met Eveline Mulckhuyse of Christiane Bosman: e.mulckhuyse@hetnieuweinstituut.nl en c.bosman@hetnieuweinstituut.nl.

Guus Beumer, artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Francien van Westrenen, Hoofd Agentschap, Het Nieuwe Instituut
Afaina de Jong, architect en onderzoeker; Debra Solomon, kunstenaar en onderzoeker
Richard Niessen
RNDR
InnaVisions
Meeusontwerpt
Laura Pappa, Robert Milne
Juan Arturo García
Caroline Nevejan, Chief Science Officer City of Amsterdam; Huda AbiFarès, grafisch ontwerp en co-editor
Mike Emmerik, Simone Rots, Independent School for the City
Lada Hršak, Bureau LADA; Chiara Dorbolò en Daphne Bakker, Failed Architecture; Tymon Hogenelst en Jesse van der Ploeg, Studio Wild