Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op 10 december 2020 lanceerde Het Nieuwe Instituut Values for Survival, the Venice Exploratorium, de tweede publicatie binnen het publieke onderzoeksprogramma van Who is We? – de Nederlandse inzending voor de 17e editie van de Biënnale van Venetië.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De publicatie bevat de resultaten van de 14 research tracks van het Exploratorium van Venetië, dat plaatsvond van april tot en met augustus 2020. Tijdens het programma zullen curatoren van het Exploratorium Caroline Nevejan (Chief Officer van de stad Amsterdam), Jane da Mosto (We are here Venice) en Huda AbiFarès, verantwoordelijk voor de redactionele vormgeving van de publicatie, samen met de deelnemers aan het Exploratorium spreken over het onderzoek en reflecteren op de hoofdvraag: Hoe kunnen we intuïtie en ervaringen delen met mensen die we niet kennen en niet kunnen ontmoeten?

De presentatie wordt begeleid door muziek van Michel Banabila, die heeft bijgedragen met een compositie gebaseerd op de geluiden van de lagune van Venetië, met een speciale videovertoning van Steven Elbers.

Met het uitstellen van de Biennale di Architettura 2020 vanwege de coronapandemie kwamen er allerlei vragen op rondom de aard van samenwerking. Opnieuw, of nog steeds, bleek dat solidariteit daarin een cruciaal onderdeel is. 10 december, precies 72 jaar nadat de VN de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekende, leek een perfect passend moment om het over het concept solidariteit te hebben.

De publicatie deelt de onderzoeksresultaten van de vijftien tracks van de Venice Exploratorium van juli en augustus 2020. Hierin herontdekten de onderzoekers – geheel onverwachts – solidariteit, Een concept dat ooit een belangrijke rol vervulde, maar in de afgelopen 25 jaar steeds meer vervaagde.

Venice Exploratorium

De bijdragen in dit cahier komen uit de Venice Exploratorium. Hier werkten meer dan vijftig kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers en activisten online samen zonder elkaar ooit eerder ontmoet te hebben. Ze legden de focus op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen die zowel in Venetië als Amsterdam spelen.

Reserveer een gratis kaartje om het event bij te wonen en ontvang een digitale kopie van het cahier. 

datum
10/12/2020
tijd
20:00 – 21:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis event. Reserveer via ticketlink

Guus Beumer, artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Francien van Westrenen, Hoofd Agentschap, Het Nieuwe Instituut
Afaina de Jong, architect en onderzoeker; Debra Solomon, kunstenaar en onderzoeker
Richard Niessen
RNDR
InnaVisions
Meeusontwerpt
Laura Pappa, Robert Milne
Juan Arturo García
Caroline Nevejan, Chief Science Officer City of Amsterdam; Huda AbiFarès, grafisch ontwerp en co-editor
Mike Emmerik, Simone Rots, Independent School for the City
Lada Hršak, Bureau LADA; Chiara Dorbolò en Daphne Bakker, Failed Architecture; Tymon Hogenelst en Jesse van der Ploeg, Studio Wild